Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010



Broadcast Group.
Heaven_Live - 2nd biennale in Athens.
Παλιαιό Φάληρο 2009.
Ομάδα καταγραφής και αναμετάδοσης.

Φλοίσβος. Ιούνιος 2009.





Κατά την διάρκεια συμμετοχής μου στην ομάδα καταγραφής και αναμετάδοσης των δράσεων του live κομματιού της 2ης biennale της Αθήνας, η οποία είχε ως στόχο την δημιουργία ενός ζωντανού αρχείου των καταγραφών αυτών των δράσεων, παράλληλα, συνεργάστηκα με μια άλλη ομάδα ανθρωπολόγων και καλλιτεχνών, η οποία προσπάθησε , πειραματικά, να ερευνήσει το συγκεκριμένο γεγονός από μια ανθρωπολογική οπτική γωνία.
Κατά συνέπεια, δημιουργήθηκε μια καταγραφή σε μορφή προσωπικού ημερολογίου, η οποία περιλαμβάνει αυτοσχέδιους χάρτες της περιοχής, όπου έλαβε μέρος το Heaven_Live, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικό υλικό και θεωρητικά κείμενα.Στην συνέχεια, το υλικό αυτό επεξεργάστηκε και παροθσιάστηκε σε πανεπιστήμιο της Κροατίας.
Η εικαστική αυτή παρουσίαση έλαβε χώρα μέσα στα πλαίσια του 8ου διεθνούς συνεδρίου φοιτητών στο Zadar της Κροατίας, πήρε την μορφή ενός επιτοίχιου κολάζ μεγάλων διαστάσεων, και συνοδεύτηκε από θεωρητικά κείμενα, σημειώσεις και μια ανακοίνωση.
Στο συνέδριο συμμετείχαν, κυρίως, φοιτητές θεωρητικών σπουδών από την Νότιο-ανατολική Ευρώπη. Οι εικαστικές παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν στον χώρο από τρεις φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, εκ των οποίων η μιά υπήρξε δική μου, εντάχτηκαν στο γενικό πρόγραμμα του συνεδρίου και είχαν ως σκοπό την δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ ανθρωπολογίας και τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: